טיפול עצמי בכאבים סכיאטיים הקשורים לברך
השמנת יתר מגדילה את הסיכון לבעיות סכיאטיקה. ניתן להימנע מסוג הלחץ המוגזם על עמוד השדרה שעלול להוביל לגירוי סכיאטי, על ידי ירידה במשקל.
ישיבה ממושכת עלולה להגדיל את הסיכויים לדלקת סכיאטית. אם מרבים בישיבה בזמן העבודה, מומלץ לקום לעיתים קרובות כדי למנוע התקשחות של העצב.
מתיחות מסוימות יכולות להקל על המתח שמצטבר באיזור, וממש להפוך את הסבירות לכך שתחוו כאבים בגב או באחת הרגליים לפחותה. כמו כן, תרופות אנטי דלקתיות וטיפול חום/קור עשויים להקטין את הנפיחות ואת תדירות עוצמת ההתלקחות של הדלקת.
טיפול רפואי שמרני בסוגיות עצב סכיאטי
כירופרקטים מודעים להשפעות השונות של חוליות העצבים על התפקוד הגופני. בהתאם, הם משתמשים לעתים קרובות בתרשים של תפקודי עצב בעת ביצוע התאמות, על מנת להפחית את הלחץ מאיזורי גוף מסויימים. לאי נוחות וחוסר תחושה ברגליים, הכוללות כאבי ברכיים, הם מתמקדים פעמים רבות בחוליות L1 דרך L5 באופן ספציפי.
אקופונקטוריסטים מכוונים, לעיתים קרובות, לעצב הסכיאטי לאורך הגב התחתון והגב של הרגל, כדי להגביר את זרימת הדם. כתוצאה מכך, משתחררים אנדורפינים, שהם משככי הכאבים של הטבע. הדיקור עצמו אינו מרפא את בעיית הגב הבסיסית, לכן יש להשתמש בו כשיטת בקרת כאב בלבד. עם זאת, דיקור מסייע במיוחד לכאבי ברכיים, כאשר מחקרים מראים שהוא יעיל יותר מתרופות אנטי דלקתיות כמו איבופרופן.
לסיכום, ניתן לטפל בדלקות סכיאטיות בדרכים שונות וממש לשפר את איכות החיים בכל הקשור לבעיות גב וברכיים. ישנן בעיות נוספות שגורמות לכאבים הללו, כמו בוהן קלובה למשל. על בוהן קלובה והקשר שלה לכאבי גב וברכיים ניתן לקרוא כאן.